Ruorasmäen kylätalo 21.7.2007
Klikkaamalla isot kuvat.

hh66_small.jpg hh67_small.jpg hh70_small.jpg
hh73_small.jpg hh74_small.jpg hh75_small.jpg
hh76_small.jpg hh78_small.jpg hh80_small.jpg

Sää suosi Ruorasmäen nurkkatansseja

Ruorasmäessä elvytettiin nurkkatanssiperinnettä lauantai-iltana kylätalolla järjestetyissä nurkkatansseissa upeassa kesäsäässä. Nurkkatanssejahan järjestettiin sota-ajan molemmin puolin joissakin kyläntaloissa pikkusen epävirallisemmin, koska huvitoiminta oli silloin kiellettyä. Silloin ei ollut käytössä tekstiviestejä, eikä sähköpostia, mutta tieto tansseista kiiri kylällä tehokkaasti "viidakkorummun" välitykselle. Näissä merkeissä Joutsjärvi-Ruorasmäen kyläyhdistys halusi vaalia perinnettä järjestämällä nurkkatanssit lähitansseina, siten että illan ohjelma on hyvin vapaa muotoista ja kotikutoista, vastavetona nykyaikaisille "kiiltokuvailtamille", minne ajetaan satoja kilometrejä hurraamaan jarisillanpäille ja jannetulkeille.

Järjestäjät olivat satsanneet yleisön hyvinvointiin järjestämällä kattavan piristetarjoilun puffetista, lettuihin ja makkaroihin tykötarpeineen.

Piristeitä sulateltiin oman pitäjän soittajista kootun kattavan pelimannin orkesterin tahdissa. Tapahtuma kokosi noin 100 henkeä ja oli erinomainen kohtauspaikka kyläläisille, kesäasukkaille ja entisten koulukavereiden tapaamisiin ja ilta kului rattoisasti.

Kevätjuhla Ruorasmäen koulua käyneille

Illan aikana esitettiin toive järjestää yhteinen tapaamistilaisuus Ruorasmäen koulua käyneille oppilaille ja heidän opettajilleen. Asiaan päätettiin ottaa positiivisen ajattelunlistalle ja käynnistää tilaisuuden suunnittelu syksyn aikana. Alustavana ajankohtana haarukoitiin, että tilaisuus voitaisiin järjestää toukokuussa 2008, ennen kesänkiireitä, eli kaikkien entisten oppilaiden yhteinen kevätjuhla perinteiseen aikana. Kylätoimikunta toimii tilaisuuden organisoijana toivoo asian tiimoilta evästystä ja informointia apua asian tiedotuksessa kun valmistelu etenee.

Kuvat: Henrik Hausen, teksti: Esko Kilpinen

Photo album created with Web Album Generator