Bailatinoa Ruorasmäen rantailkamissa

Lauantaina 29.7.2006 vietetään Ruorasmäessä kylän perinteistä kesätapahtumaa. Ilkamia on vietetty vuorovuosin kylätalon (ent. Ruorasmäen koulu) pihapiirissä ja Suonteen rannalla Hirvilahdessa. Tänä vuonna on vuorossa rantailkamat Hirvilahden ”kasinolla”, jonne kokoonnutaan viettämään tunnelmallista lauantai-iltaa. Mukana on tavalliseen tapaan jotakin tuttua ja perinteistä ja myös uutta ilmettä. Perinteitä edustavat savumuikut ja muut perinnetarjoomukset sekä tanssit haitarimusiikin tahdissa.

Uutta ja vauhdikasta menoa rantailtaan tuo Pertunmaallakin suuren suosion saanut bailatino, josta vastaavat Hannu Aalto ja Ritva Alatalo. Heinolalaiset Aalto ja Alatalo vetävät Pertunmaalla ja lähikuntien kansalaisopistoissa bailatino-tunteja, joilla yhdistyy vauhdikas tanssin ilo ja kuntoilu.

Luvassa on myös leikkimielinen kisa tyyliin ”Tanssii tähtien kanssa” – tosin täysin paikallisena versiona. Ruorasmäen rantailkamissa nähdään ainakin paikallisia tähtiä (mm. Erkki Salminen), mutta ehkä syttyy myös uusia tähtiä!

Perinteisestä harmonikkamusiikista vastaavat pertunmaalaiset muusikkokonkarit. Luvassa on myös yhteislaulua.

Järj. Joutsjärvi-Ruorasmäen kyläyhdistys ry