Musiikki ja tanssi pääosassa Ruorasmäen ilkamissa

Ruorasmäessä vietettiin perinteistä kesätapahtumaa viime lauantaina (29.7.2006) leppoisasti musiikin tahdissa. Suonteelle kantautui peräti viiden hanurin, yhden banjon ja yhden kitaran sekä kahden laulajan kauniit soinnut. Ikähaitariakin soittoporukassa löytyy, hanurinsoittaja Joni Manner on 10-vuotias ja banjonsoittaja Erkki Salminen yli 80. Muut soittajat: Kirsti Hänninen, Mikko Wahlman, Matti Jaatinen, Aarne Honkanen ja Pentti Paananen.

Tanssi paikallisten virtuoosien sekä heinolalaisten bailatino-ohjaajien tahdissa olikin tarpeen koska ilta oli kaunis mutta aika viileä. Leikkisän yleisökilpailun hankalin tehtävä oli "Tanssii taviksen kanssa". Siinä veti pidemmän korren Simo Pesosen johtama, perinteistä paritanssityyliä edustama heinolalais-pertunmaalainen joukkue. Vauhdikkaampaa linjaa vetänyt Salmisen sukujoukkue ei saanut kaikkia tuomareita lämpiämään. Tanssikilpailun tuomareina toimivat bailatino-ohjaajat Hannu Aalto ja Ritva Alatalo sekä kyläpäällikkö Esko Kilpinen. Yleisökilpailun puuhamiehinä ja juontajina toimivat Neija Lepistö ja Eeva Hallivuori.

Ruorasmäen lomaneuvokseksi nimettiin tänä vuonna Erkki Salminen jonka ammattiura liittyy rakentamiseen, hän on rakentanut myös ruorasmäkeläisille koteja ja kesäasuntoja. Musiikki ja näytteleminen on Erkin sydäntä lähellä ja iloisella mielellään hän on ollut yksi Ruorasmäen kyläteatterin kantava voima.

Illan suuri yleisömenestys johti siihen, että kyläpäällikön paistamien savumuikkujen lisäksi myös letut ja makkarat syötiin kaikki, paikalla oli noin 150 henkeä.