JOUTSJÄRVI-RUORASMÄEN KYLÄYHDISTYS RY

Ruorasmäen kylätalosta yritys- ja toimintakeskus

Ruorasmäen kylätaloa uhkaa myyminen yksityiskäyttöön. Kunta ei ole ilmoituksissaan asettanut mitään toiveita kylätalon käytölle. Kyläyhdistyksen suunnitelman mukaan yhteisöllinen käyttö jatkuisi ja osa tiloista vuokrattaisiin yritystoimintaan. Kunnan kanssa käydyissä keskusteluissa ei ole kunnan puolelta ilmaistu mitään halua kehittää talon yhdistys- ja virkistyskäyttöä. Ainoastaan on luvattu, että päätös myymisestä tai vuokraamisesta viedään valtuustoon.

Kyläyhdistyksen piirissä on nyt päätetty perustaa osuuskunta, joka ostaisi kylätalon ja kehittäisi sen käyttöä. Keittiön ja yhden luokan vuokraajat on tiedossa ja tilat on tarkastettu yhdessä kunnan terveystarkastajan kanssa. Vuokratuloilla saataisiin katettua talon ylläpitokulut, jotka suoran sähkölämmityksen takia ovat noin 2 000 euroa vuodessa.

Talon ostoon kerättäisiin osuuskunnan osuuspääomaa noin 10 000 euroa. Jos yhden osuuden hinta on 200 euroa, osakkaita pitäisi löytyä noin 30 kylän vakituisten asukkaiden keskuudesta ja 20 kesäasukkaista. Myös kylän ulkopuolelta saattaa löytyä kiinnostuneita, onhan kyseessä koko tämän kulmakunnan kylätoiminnan, näytelmätoiminnan jne. tulevaisuus. Yhteistyötä on viritelty myös kylän eri yhteisöjen kanssa (metsästäjät, jakokunnat, kisailijat jne.).

Kylätalon ostosta ja kehittämisestä järjestetään tärkeä kyläkokous ensi lauantaina 23.10. klo 13. Tilaisuus on kylätalolla tottakai. Toivomme runsasta osanottoa ja myös kesäasukkaita mukaan! Osakkaaksi voi myös ilmoittautua minulle puh. 015-689 676, 0400-992 699 tai Esko Kilpiselle puh. 015-689 592, 040-596 5495.

Mitä sitten on se yhteisöllinen toiminta, jota nyt halutaan pelastaa?

Talon käytön kehittämisestä puhutaan tarkemmin lauantaina. Suunnitelmissa on mm. keittiö-, toimisto- ja kokoontumistilojen sisustaminen hankerahoituksella, kiinteän katsomon rakentaminen kyläteatterille sekä kentän ja pururadan kunnostus, kaikki nämä usean vuoden hankkeen avulla. Osuuskunnalle on suunniteltu myös kylälehden julkaisemista ja muuta varainhankintaa sekä myös kunnan kehittämis- ja tiedotustoimintaa.

Kyläyhdistyksen pääsivulle >>>
Järvi-Suomen kylät ry:n pääsivulle >>>