Erkki Salminen vuoden lomaneuvos

Jo vuodesta 1996 on Joutsjärvi-Ruorasmäen kylätoimikunta myöntänyt lomaneuvoksen arvoja. Arvonimi annetaan henkilölle joka on aktiivisesti ollut kehittämässä kyläläisten ja kesäasukkaiden yhteistyötä. Lomaneuvos julkistetaan vuosittain kylän kesätapahtumassa.

Vuoden 2006 lomaneuvos Erkki Salminen

Erkki on syntyisin Ruorasmäen kylältä. Hän elämäntyönsä aikana toiminut merkittävänä paikallisena ja alueellisena rankentaja , hän on ollut rakentamassa monelle paikalliselle ja lomalaiselle kodin tai jonkun muun rakennuksen. Häneltä on saanut oppinsa moni rakennusalan ammattilainen, hän on ollut monelle hyvä oppimestari ja esimerkki.

Mitä Erkki tekeekin, hän tekee aina sen täysillä. Kun kylällä aloitettiin kyläläisten ja kesäasukkaiden paikallisten näytelmien tuotanto, oli Erkki pelimannina heti alusta asti mukana. Kun kylällä jotain tapahtuu, ja musiikilla on jokin rooli tapahtumassa on Erkki varmasti paikalla. Usein ennakkoon esitetty kysymys onkin, onhan se Erkkikin siinä mukana.

Hän on myös pelimanni uran myötä säveltänyt kotiseutu aiheista musiikkia paikallisista aiheista ja henkilöistä.

Musiikki on lomaneuvokselle tärkeä osa elämää, hän mm. vetää ja säestää kanssasisariaan ja -veljiään kuorolaulun harrastuksessa esiintyen erilaisissa tilaisuuksissa paikkakunnalla.

Palkintona on tänäkin vuonna paikallinen käsityötuote mutta tällä kertaa on siirrytty tuohesta villaan. Kyseessä on ruorasmäkeläisen Aune Penttisen kutoma pipo, jolla on hyvä pitää pää lämpimänä kun ilmat taas viilenevät. Ja ovathan pipot kovasti muodissa ainakin hip-hop ja räppäripiireissä. Pipo on käsityöpuoti Talvikin kehittämää Pertunmaa-mallistoa joka perustuu ajankohtaiseen Markus Pulierin puumerkkiin.

Lomaneuvoksen valinta julkistettiin lauantaina 29.7 Rantailkamissa Hirvilahden satamassa.

Aiemmat lomaneuvokset ovat:

1996 Unto M. Wiitala,
1997 Kari Huttunen,
1998 Eeva Jalonen,
1999 Mauno Mattila,
2000 Erkki Koivula,
2001 Pentti Paananen,
2003 Raili ja Veijo Vahterikko,
2004 Simo Pesonen,
2005 Kari Uotila.