Ruorasmäen puurojuhlassa vähän vanhaa, vähän uutta..

Ruorasmäen kylätalossa kokoonnuttiin perinteiseen koko kylän puurojuhlaan tiistaina 12.12.2006. Mukana juhlimassa oli viitisenkymmentä henkeä omasta kylästä sekä kolme viisasta miestä Helsingistä ja Liettuasta. Vieraana olivat maaseutututkijat professori Arunas Poviliunas Vilnan yliopistosta sekä professori Leo Granberg ja tutkija Kari Lehtonen Helsingin yliopistosta.

Professori Poviliunas suunnittelee Liettuaan koulutusohjelmaa 400 tulevalle maaseudun kehittäjälle. Liettuassa on perustettu kymmenen paikallista Leader-toimintaryhmää kehittämään maan maaseutua ja nyt haetaan kokemuksia myös Suomesta, jossa toimintaryhmätyö ulottuu koko maahan. Poviliunas on perehtynyt maaseudun kehittämiseen myös muun muassa Irlannissa, jossa toimintaryhmätyö on myös ollut menestyksellistä.

Illan pääosassa oli yhteislaulu jota vetivät Neija Lepistö ja Pentti Paananen. Pitkän matkan vieras oli saapunut myös Korvatunturilta. Paikalla oli kymmenen alle kouluikäistä kyläläistä, joten tämäkin vieras oli todella odotettu. Kinkkuarpajaisissa onnetar suosi Jyrki Nurmista ja Alpo Penttisen lahjoittamia valokuvasuurennoksia voittivat muun muassa Lauri Tuominen ja Leo Granberg.

Vieraat ihastelivat puurojuhlan mutkatonta tunnelmaa professori Poviliunas kiinnitti huomiota siihen, että kylässä on paljon lapsia sekä toiseksi siihen, että myös isäntiä oli runsaasti paikalla, vaikka tarjolla ei ollutkaan snapsia tai olutta.

Juhlan järjestäjänä toimi Joutsjärvi-Ruorasmäen kyläyhdistys ry.

Pkuva49.jpg

Professori Arunas Poviliunas Vilnasta, taustalla joulupukki ja kyläpäällikkö Esko Kilpinen.

Pkuva50.jpg

Professori Poviliunas (oikealla) ihasteli kylän lapsimäärää.

Pkuva 54.jpg

Viveka ja Tuulia laulavat innokkaasti, saappaat heiluen.

Pkuva 48.jpg
Pkuva 42.jpg

Yhteislaulua johtivat jo kokemuksella Neija Lepistö ja Pentti Paananen.

Pkuva43.jpg Pkuva44.jpg

Leenu ja Pirita möivät päiväkodin joulukortteja ja kalentereita.

Pkuva 45.jpg

Illan nuorin vieras oli Pekka Räisänen, tässä isänsä Petrin...

Pkuva51.jpg

... ja tässä äitinsä Annukan sylissä.

Teksti ja kuvat Henrik Hausen.

Paluu kyläyhdistyksen etusivulle >>>
Paluu Järvi-Suomen kylien etusivulle >>>